2017. január 29. 16:49 - Girya For You

Felkészülés 6. hét

Idén eldöntöttem, hogy még tudatosabban fogom felépíteni a versenyekre való felkészülést. Heti 3 sportág specifikus edzésem van, de sokszor érzem azt, hogy még mindig nem tökéletes a technika.

Tavaly még 7rpm-mel dolgoztam (7 ismétlés/perc), ezzel a tempóval sikerült 71 ismétlést csinálnom 10 perc alatt.  2017. első célja 90 ismétlés, amihez fel kell mennem 9 rpm-re. Nagy az ugrás, a 8as kimaradt, így a mozgás felgyorsítása miatt itt-ott megmutatkoznak kisebb hibák. Mivel 1-1 rosszabbul sikerült ismétlés 10 perc alatt rengeteg energiát elvesz, így eldöntöttem, hogy minden héten kielemzem a főbb szetteket, és igyekszem kijavítani a hibákat. Ebben a topikban, kommentekkel végigvezetem a felkészülési időszakot.

Jelenlegi ciklus 6. hetében vagyunk. Az 1-1 perces sűrű szettek után már átléptünk a 2-2 perces menetekre. Még egész jól bírom szusszal, de az 5x2 perc már elég sok energiát kivett. Mivel gyorsítanom kell a mozgást, a clean-eknél már picit elcsalok a mozgás tartományból, így az alkarom is jobban fárad, ami igen kellemetlen érzés. A lábam erejének növelésére elég sok energiát fordítunk, de az 5. körben már az is kezd beégni, és sajna a jerk első süllyesztése el-elvész. A második süllyesztésről ne is beszéljünk, az mindig csak jelzés értékű, ezzel még küzdenem kell. :D Ami pluszban feltűnt, és még nem sikerült rájönnöm  miért van, a rack pozícióban a bellek fülét nem helyezem egymásra. Ez egy új jelenség, valószínűleg a fáradással köthető össze, hogy már fészkelődöm a rack-ben, és nem tudok teljesen szimmetrikusan állni. Ez amúgy is egy állandó jelenség nálam, a bal lábam minimálisan hátrébb van a jobbhoz képest. Még ennek az okát is keresem, valószínűleg a csípő mobilitással van egy kis probléma.

5x2 percből a 3. set:

A FLOW legyen veletek!

Címkék: training
komment
http://giryaforyou.blog.hu/2017/03/28/gs_lokes_es_hosszuciklus

A bejegyzés trackback címe:

https://giryaforyou.blog.hu/api/trackback/id/tr2012166679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása