2018. június 01. 07:36 - Girya For You

Tipp a stabil fixációhoz

By Kettlebell Kings 

A fixáció az a pont, amikor a kettlebellt fej felett megállítjuk, egyenes, nyújtott karral. A fixáció mind a fitness kettlebell edzéseken, mind a versenysportban fontos, a következők miatt:Biztonság: a megfelelő fixációval elkerülhetjük az esetleges baleseteket. A leggyakoribb hiba az, amikor a sportoló túl gyorsan próbál kiállni a súllyal, és eközben nyújtja ki a karját a végpozíció felé haladva (ezt lökés alatt értjük). Ezzel a kapkodással a mozdulat, és a kettlebell instabillá válik.

Versenyhelyzetben: ha a térdek hamarabb kerülnek nyújtott állapotba, mint a könyök, azt a legtöbb versenyen nem számolják érvényes ismétlésnek.

Mire figyelj: lassítsd le a mozgást! Mind addig tartsd ki a 2. dip-et (süllyesztést), amíg nem válik automatikus mechanizmussá a megfelelően időzített, és stabil fixáció. Gyakorolj úgy, hogy a második dip alatt nyújtod a kart, megkeresed a fix fej fölötti pontot, és ezt követően állsz ki, és fejezed be az ismétlést. Kicsit le fog lassítani, de ahogy rögzül a mozgás, biztos, hogy pontosabb lesz a fixációd, és kevesebb energiát fogsz veszíteni a rossz ismétlések elkerülése miatt.

Az alábbi videón a kettlebellkings.com okosai magyaráznak erről a tippről.

Címkék: plus
komment
http://giryaforyou.blog.hu/2017/03/28/gs_lokes_es_hosszuciklus

A bejegyzés trackback címe:

https://giryaforyou.blog.hu/api/trackback/id/tr5014016268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása