2018. május 17. 23:39 - Girya For You

Hogyan "ápold" a vállad?

Kettlebell sportban a célunk, hogy minél több ismétlést hajtsunk végre egy adott gyakorlatban. Ez végeredményben azt jelenti, hogy rengeteget dolgozunk fej fölött tartott súllyal. A lökés is, viszont a szakítás ballisztikáját tekintve még inkább igénybe veszi a vállakat. Egy nem megfelelően "ápolt" váll csúnyán ki tud készülni a sorozatos terheléstől.

A megfelelő bemelegítés alap (klikk), ezen felül pedig jól jönnek a következő praktikák:

1. Mobilizáció
A keressünk egy tárgyat, vagy ha kéznél van, felfüggesztéses eszközt, és állítsuk be köldök magasságba. Helyezzük tenyerünket az eszközre a talaj felé forgatva, és toljuk hátra a csípőt. Így máris a fej fölötti pozíciòt szimuláljuk.
Első körben passzìv nyùjtàst vègzünk. 
Màsodik körben aktivàljuk a felsőtestünk izmait:
A tenyerekkel gyakoroljunk nyomó hatást a tárgyra a talaj irányába, miközben a lapockák retrakciójával és vállak lefelé húzásával stabilizálunk. Ez a "feszít-lazít" játék 20-25 másodpercig végezhető 3-4 körben



2.  Függeszkedès
A fej fölött tartott súly által keletkezett ízületi beszűkülést enyhíti, hiszen a súly kompressziójával pont ellentétes  húzóerőt tudunk gyakorolni a vállízületre. Kellemesen megnyújtja a szalagokat, és emellett nagyszerű hozadéka a fogáserő növelése. Bemelegítésben és nyújtásban is van helye, de akár a fő szettek közötti kiegészítő gyakorlatnak is tökéletes.

3. Sèta fej felett tartott súllyal
Tökéletes imitálása a lökés/szakítás végpozíciójának. A kar statikus helyzete miatt akár a verseny súllyal, vagy annál nagyobb bellel terhelve tudjuk gyakorolni, hogyan is kéne a karokat pozícionálni a gyakorlat végpontján, bevonva a hát munkáját. Kezdőknek kisebb súllyal jó rávezető gyakorlat.

Egészséges vállakra fel! :)

Címkék: plus
komment
http://giryaforyou.blog.hu/2017/03/28/gs_lokes_es_hosszuciklus

A bejegyzés trackback címe:

https://giryaforyou.blog.hu/api/trackback/id/tr7013967602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása